Ет және қазақтың ет деликатестері стандарттары. Қайдан алуға болады?
Жылқы етінен дайындалған деликатестер: қазы, қарын, қарта, жал, жаяны сауда желілеріне өткізу кезінде ветеринарлық анықтамадан басқа стандарттар талап етіледі, онда жылқы етінен дайындалатын дәстүрлі тағамдардың атауы белгіленген. Егер сондай стандарттар бар болса, дереккөзіне сілтеме беріңіз.
Қазақстанда 2017 жылдың 1 қаңтарынан бастап «Ет және ет өнімдері. Ұлттық жылқы етінен тағамдар. Жалпы техникалық шарттар» СТҚР ұлттық стандарты әрекет етеді. Онда жылқы етінен дайындалған тағамның технологиясы көрсетіледі. Аталған стандарт жылқы етінен тұтынуға әрі бөлшек саудаға өткізге дайындалған ұлттық тағамдарға таралады. Стандарт мәтінімен Нормативтік-техникалық құжаттардың бірыңғай мемлекеттік қоры – egfntd.kz сайтынан танысуға болады.
Деликатестер атауын теріп, қолданыстағы стандарттармен танысыңыз
Вернуться ко всем вопросам
Связанные вопросы
Біз туралы
ӨТО
- Тауардың шығу түбін сертификаттау
- «Жалпыға міндетті орта білім» жобасы
- Отандық тауар өндірушілердің тізілімі
- Мемлекеттік сатып алу
Жұмыспен қамту
- Жұмыс орындар
- Оқу орталығын қалай ашуға болады?
- Оқу орталықтарының тізілімі
- Сертификаттау орталықтары
- Тәлімгерлік мектебі
- Кәсіпкерлік және бизнес негіздері
- 200 АЕК көлемінде грант алуға қажетті құжаттар тізімі
Кеңес беру-ақылдасу органдары
Кәсіпкерлерге қызмет көрсету орталығы
- Кәсіпкерлерге қызмет көрсету орталығының қызметтері
- Бизнесті мемлекеттік қолдау шаралары
- Несиелеу
- Бастау Бизнес
Карантин